Een servicegericht, onafhankelijk familiebedrijf met geschiedenis

Rustig een kopje koffie drinken, terwijl u een uitgebreid gesprek voert over de verschillen tussen diverse bouwproducten. De Bouwsteen Stassen is al 50 jaar een gastvrije Limburgse leverancier van gevelstenen, dakpannen, bestrating en andere bouwproducten. In onze showroom nemen wij de tijd voor u, en als u onzeker bent, komen we bij u langs. Weet u al wat u wilt? Dan vraagt u eenvoudig online een offerte aan.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u een gratis en deskundig advies?
Onze verkoopadviseurs helpen u graag.

Afspraak maken

Of bel ons op: 0475 - 58 22 20

Jules Stassen

De Bouwsteen Stassen: een bedrijf met historie

De familie Stassen is al meer dan 100 jaar onlosmakelijk verbonden met bakstenen. Zo richtte Thomas Stassen in 1906 al de eerste steenfabriek op in Echt. Zijn zoon Joseph volgde hem in 1928 op. Deze breidde in 1948 uit naar Beegden, waar hij een extra steenfabriek opkocht. Op dit terrein staat nu De Bouwsteen Stassen.


Innovatie bracht ons vooruit 

In 1960 nam Frans Stassen als vertegenwoordiger van de 3e generatie het stokje over. Hij vernieuwde de fabriek met droogkamers en een tunneloven. Bovendien automatiseerde hij diverse processen. Daarbij opende hij handel met collega-baksteenfabrikanten, wat in 1967 leidde tot de oprichting van bouwmaterialenhandel De Bouwsteen Stassen.

Hernieuwde focus

Door de toenemende handel in andere bouwmaterialen, besloot Frans Stassen in 1980 de fabriek te sluiten en zich geheel te richten op de handel. Later nam Jules Stassen het bedrijf over. Onder hem bestaat het bedrijf nu 50 jaar. En we gaan graag nog lange tijd verder.

Bezoek onze showroom

Christien Smeets

Luc Linssen

Nico Theunissen

Theo Wolfs

Een informatief gesprek voeren over de ins en outs van bakstenen en dakpannen?
U krijgt gratis vrijblijvend advies bij De Bouwsteen Stassen.

Maak een afspraak